Българската мобилна къща Вая е уникален и единствен по рода си в

...
Българската мобилна къща Вая е уникален и единствен по рода си в
Коментари Харесай

Българското чудо на световното изложение за каравани в Германия

Българската мобилна къща Вая е неповторим и уникален в света план

Български екип показа футуристична мобилна къща Вая по време на най-голямото ревю в света за каравани и обвързвана с тях промишленост, Caravan Salon в Дюселдорф, Германия. По традиция на ревюто вземат участие над 700 изложители от целия свят.

" Мобилна къща Вая е неповторим и уникален в света план, основан от А до Я от българи ", това описа за Радио Варна Свилен Гамолов - дизайнер. След позиционирането си на определената локация къщата може да удвои своята повърхност, като се " изважда " жилищната част и се образува обширна веранда. А като се добави и тентата пред верандата, предпазената зона става към три пъти по-голяма в сравнение с е в транспортен режим ", добави Гамолов, представен от .

Красавицата Вая е 100% създадена и създадена от българи в България, а дизайнът е на самия Свилен Гамолов, който е и неин кръстник.

Как пристигна изборът на името на мобилната къща?

Името Вая някак непринудено се появи, споделя Свилен Гамалов. „ Много желаех това фантастично нещо, което вършим с сътрудниците, да е обвързвано по някакъв метод с България и с природата ни. Докато работихме въру Вая, ние мечтаехме. И триумфът не закъсня. Името Вая избрахме, с цел да свържем нашето фантастично създание с един приказен български плаж. Той е мъничък и се образува при вливането на река Вая в Черно море. Тя отрязва плаж Иракли на две елементи – дребният плаж от лявата страна се назовава Вая, а другият, с който граничи – Иракли. Изгревите и залезите на това място са чудесни и се то се употребява от любовта и уважението на всички къмпингари, туристи, палаткаджии и въобще хора, търсещи спокойствието и дивата природа. Искахме да популяризираме също по този начин нашата прелестна природа. Името си пристигна от мястото. Желанието ни беше изделието да си върви с името на мястото, плаж Вая и да носи още информация за тези, които ще се интересуват в допълнение къде е то и за какво е кръстена на него. "

Определено Вая е доста забавна като дизайн и осъществяване, какви бяха мненията по време на ревюто в Дюселдорф, Германия?

За нас това присъединяване в най-големия конгрес в света за каравани в Дюселдорф беше като основен камък (бел.авт. характерен архитектурен детайл в основите на сгради), който да ни подскаже къде сме, да се съобразим. Някои от забележките на хора, които участваха на щанда ни бяха напълно основателни. Просто те изхождат от това по какъв начин те виждат за себе си по човешки това произведение. Това ни дава още едно потребно напътствие за това накъде вървим, какво още да развием и какво още да подобрим в нашето произведение.

За да извършите този първообраз на мобилна къща Вая са ви били нужни 2 години и занапред ще се доразработва. Получила се е лавинообразна вълна от страна искащи непознати производители да видят по какъв начин и къде е основано вашето знамение.

Задачата ни беше да сътворим нашата фантазия, ние не предполагахме, че ще имаме подобен триумф и мощен отзив за нашето произведение от този конгрес. Никой не очакваше България да се появи с толкоз важен артикул, освен това направен от А до Я от български екип на ревю от подобен вид – дизайн, техническа и инженерна разработка, патентовани много възли и детайли на оборудването, неповторим външен и вътрешен тип тъй като той в действителност продължава. Формата прорязва сама размера и се проектира във вътрешността. По този метод аз търсих безспорната естетика на вътрешен и външен тип. В последна сметка се получи неповторимо произведение. Това е просто преследване на една фантазия. И то гоненето ѝ най-искрено. Нашият екип не стопира да мечтае, по тази причина идващия план, по който ще работим е водна мобилна къща. Смятаме да продължим да ви изненадваме и отсега нататък.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР